ga-fietsen

Nu de tijden van lockdown langzaam ten einde komem en de zomervakantie wellicht toch nog door kan gaan willen veel mensen hun “quarantainekilo’s” eraf trainen. Iedereen wil ineens het sporten weer oppakken en gaat op zoek naar een sport die ze leuk vinden. De zomer leent zich uitstekend om eens te gaan fietsen. In dit artikel vertel ik je graag hoe je snel kunt gaan starten met mountainbiken of racefietsen.

Ga op zoek naar een gepaste fiets

Net als bij vele andere sporten is ook bij fietsen de houding van je lichaam erg belangrijk. Als je een slechte houding aanneemt kan dit je fietsplezier sterk verminderen of het kan ervoor zorgen dat je sowieso niet meer op de fiets stapt. Het is dus belangrijk om een passende fiets te kopen en deze af te laten stellen. Veel fietsenwinkels hebben hier speciale apparatuur voor die de fiets helemaal naar je lichaam af kunnen stellen. Zelf heb ik een trek precision fit meting laten doen bij een fietsenwinkel in Hengelo, omdat ik na elke fietstocht last kreeg van mijn nek.

Zoek een fietsbuddy

Wat ik je ook echt aan kan raden is om een fietsbuddy te zoeken. Samen is het een stuk leuker om te fietsen en je kunt onderweg nog even bijkletsen. Ook sla je met een fietsbuddy minder snel over wanneer je geen zin hebt of als je de avond ervoor net een biertje te veel hebt gedronken op de verjaardag van je vriend.

Meten is weten

Om de motivatie erin te houden is het belangrijk om statistieken bij te houden. Niks is leuker dan jezelf steeds sneller en beter te zien fietsen. Met een vrij simpel sporthorloge kun je al veel bijhouden en zie je jezelf elke week een stukje harder fietsen. Dit motiveert en zorgt ervoor dat je het steeds langer volhoudt, omdat je net nog even dat record van de laatste keer wilt verbreken.