pexels-total-shape-2377045

Gewicht verliezen is over het algemeen nog steeds de hoofdredenen waarom mensen in de sportschool sporten. De afgelopen jaren zien we ook steeds meer mensen die de sportschool puur voor spiergroei bezoeken, maar het overgrote deel komt hier nog steeds om gewicht te verliezen. Toch kan het voorkomen dat je ondanks je regelmatige inzet in de sportschool toch moeite hebt met het verliezen van gewicht. Dit werkt natuurlijk ontzettend demotiverend! Om je hierin op weg te helpen geven we je in deze blog enkele niet-sportgerelateerde tips die je kunnen helpen bij het verliezen van gewicht.

Eetpatroon

Afvallen middels een standaard eetpatroon is een trend die de afgelopen jaren in rap tempo aan populariteit heeft gewonnen. De meest voorkomende manier om af te vallen door middel van een eetpatroon is intermittent fasting. Tijdens intermittent fasting wordt de dag in twee delen opgesplitst. In het ene deel van de dag mag gegeten worden en in het andere deel niet. Hoe langer het deel is waarin niet gegeten mag worden, hoe langer je ook aan het vasten bent en tegelijkertijd vet verbrandt. Het voordeel van intermittent fasting is dat je tijdens de periode van eten redelijk vrij bent in wat je kunt eten. Het is natuurlijk niet de bedoeling om je helemaal vol te stoppen met frituur, maar een paar chocoladeletters hoeven  bijvoorbeeld geen probleem te zijn!

Gezonder eten

Wanneer je ‘gewoon’ aan het werk bent, dan is het een stuk moeilijk om een aangepast eetpatroon te volgen. Het is bijvoorbeeld erg moeilijk om als werkende een fatsoenlijk intermittent fasting eetpatroon te volgen. In deze gevallen is het daarom ook juist belangrijker de focus te leggen op gezonder eten. We kunnen je hierin aanraden om voornamelijk gebruik te maken van gezonde producten die ook nog eens heel lekker zijn. Denk hierbij aan producten als amandelen. Dit is een voorbeeld van een gezond en heerlijk product dat ook nog eens gemakkelijk in andere gerechten toe te voegen is. Door de amandelen toe te voegen aan een van de gerechten die je regelmatig consumeert kun je gemakkelijk gezonder gaan eten. Het is hierin dan wel zaak om het minst gezonde ingrediënt van het gerecht in mindere mate toe te voegen omdat je de amandelen hebt toegevoegd!