In het licht van de pandemie van het coronavirus is het belangrijker dan ooit om voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf en je dierbaren te beschermen. Eén manier om dit te doen is het dragen van chirurgische mondkapjes. Ze zijn een belangrijk onderdeel van elk beschermingsplan. In deze blog bespreken we hoe je chirurgische mondkapjes het beste kunt dragen en opzetten voor maximale bescherming. Blijf veilig!

Chirurgische mondkapjes

Chirurgische mondkapjes zijn grofweg onder te verdelen in twee verschillende categorieën. Dit zijn de type 2 maskers en de FFP maskers. De type 2 chirurgische mondkapjes voorkomen deels dat de druppels die je uitademt zich verspreiden in de omgeving. FFP maskers beschermen jezelf als drager van de chirurgische mondkapjes door de lucht te filteren die je inademt. Hoe je de chirurgische het beste kunt opzetten en dragen lees je hieronder.

Chirurgische mondkapjes dragen

Chirurgische mondkapjes worden over je mond en neus gedragen en helpen voorkomen dat je ziektekiemen inademt of in je omgeving uitademt. Het is belangrijk om ze goed te dragen om effectief te zijn. Hier volgen enkele tips over hoe je chirurgische mondkapjes het beste kunt dragen:

  • Zorg ervoor dat het mondkapje zowel je mond als neus bedekt
  • Zet het chirurgische mondkapje vast door het achter je hoofd te binden of met oorelastieken
  • Raak de voorkant van het masker niet aan terwijl je het draagt
  • Als je de voorkant van het masker toch aanraakt, was dan onmiddellijk je handen
  • Vervang chirurgische mondkapjes als ze beschadigd of nat zijn geworden

Chirurgische mondkapjes kopen

Chirurgische mondkapjes moeten wettelijk gezien aan een aantal eisen voldoen om zeker te zijn dat ze de juiste kwaliteit hebben. Het is daarom erg belangrijk om goed op te letten als je deze mondkapjes koopt. Chirurgische mondkapjes kun je het beste kopen bij een betrouwbare aanbieder. Zo weet je zeker dat jij en je omgeving optimaal beschermd zijn!