Weet je dat je voor een gehoortest tegenwoordig niet eens meer je huis uit hoeft te gaan? Je hoeft niet meer verplicht naar een audicien om te weten te komen of je gehoor inderdaad slechter is geworden. Vanuit je eigen huis zijn er ook verschillende mogelijkheden om een gehoor test te doen. Zo zijn er online gehoor testen of kan je er voor kiezen om telefonisch een test te doen. Met thuis testen kan ook gemeten worden of je gehoor nog voldoende is of dat je een gehoorapparaat nodig zou zijn.

Een gehoortest via het internet of de telefoon

Wanneer je twijfelt over je gehoor is het altijd handig om eerst zelf via het internet of de telefoon een test te doen. Online gehoortesten geven een grove inschatting van je gehoor. Wanneer je een online gehoor test doet is het belangrijk dat je een stille ruimte op zoekt. Belangrijk is ook dat je een koptelefoon bij de hand hebt. Je kan er voor kiezen om via de luidspreker van je laptop of desktop de gehoortest te doen. Via de hoofdtelefoon krijg je uiteindelijk wel een duidelijker beeld van hoe het met je gehoor er voor staat. Bij een online gehoor test kan je verschillende onderdelen verwachten waar op getest zal worden. Zo wordt er vaak gevraagd naar welke geluiden je aangenaam vindt op welk volume, worden er woorden gezegd terwijl er veel ruis op de achtergrond plaatsvindt en worden er woorden gezegd waarbij jij het juiste voorwerp op een afbeelding aanklikt.

Een gehoor test via de telefoon

Heb je dus het idee dat je gehoor achteruit gaat? Doe dan een online gehoortest. Wat je ook kan doen is een test via de telefoon. Dan kan je bellen naar 0900-4560123. Via de telefoon worden drie keer cijfers genoemd. Tegelijkertijd hoor je ook veel ruis op de achtergrond. De opgenoemde cijfers moet je na het luisteren intoetsen op de telefoon.

Wat voor uitslagen kan je verwachten?

Met online gehoortesten kan je verschillende uitslagen verwachten. Wanneer de test goed is hoef je natuurlijk verder helemaal niets te doen. Heb je toch het idee dat je gehoor slechter is geworden ook al heb je een goede test? Maak dan bij je audicien of huisarts een afspraak. Hetzelfde geldt voor een slechte uitslag uit de test. Maak een afspraak en geef ook aan wat de uitslag uit de online of telefonische thuis test is geweest.