Wil je gezond leven? Dan is het belangrijk om naast gezonde voeding ook veel te bewegen. Sporten vermindert de kans om ziek te worden, geeft je energie en je valt er van af. Zeker in tijden dat je niet veel beweegt, zoals in de winter is het belangrijk om in actie te komen. Heb je zin in wat meer uitdaging dan je wekelijkse bezoek aan de sportschool? We bekijken in dit artikel unieke sporten die je helpen om meer te bewegen.

Capoeira

Capoeira is een combinatie tussen dansen en vechten. De sport is ontstaan in Brazilië. Het combineert gevecht, acrobatiek en muziek. Je doet de sport met z’n tweeën in een kring. Hierbij daag je elkaar uit en word je aangemoedigd door opzwepende muziek. Je maakt schijnbewegingen, aanvallen en je verdedigt je. Capoeira bevat een leuke combinatie van sport, spel en cultuur. Je werkt aan je conditie, kracht, lenigheid en energie. 

Japanse zwaardvechtkunst

Heb je ooit wel eens een echt zwaard willen vasthouden? Bij Kenjutsu, wat letterlijk de kunst van het zwaardvechten heet, leer je hoe je kunt vechten net als de Samoerai. Deze sport staat in het teken van snelheid en lenigheid en je krijgt er een goede conditie van. Het voornaamste wapen dat wordt gebruikt is de Katana, het Samuraizwaard. Een zwaard kopen is een investering waar je lang plezier van zult hebben als je deze sport gaat beoefenen. 

Bossaball

Net als Capoeira is bossaball een combinatie van sport, muziek en acrobatiek. Bij bossaball maak je de combinatie tussen voetbal, volleybal en turnen op trampolines. Bossaball is afgeleid van de Zuid-Amerikaaanse muziekstroming Bossanova. Het spelen van het spel doe je op deze muziek. Bossaball is een bijzondere sport waarbij je je hele lichaam traint.