De tuin, één van de meest gebruikte plekken waar je graag je zomer doorbrengt. Omdat je hier veel tijd doorbrengt is het belangrijk dat je tuin er goed bij ligt. Dit kan soms best een lastige opgave zijn, aangezien het in de zomer vaak zo droog is. Niemand zit graag in een tuin met geel gras dat uitgedroogd is. Groen gras, dat is wat we graag willen zien. Om je gras zo lang en mooi mogelijk groen te houden, kun je ervoor kiezen om een tuinpomp aan te schaffen. Alleen voordat je een tuinpomp aanschaft is de vraag natuurlijk, wat is de werking van een tuinpomp?

De tuin besproeien met één druk op de knop

Waarschijnlijk heb je de tuinpomp al wel eens in werking gezien. Van die kopjes die omhoog komen steken in het gras en dan waterstralen door de tuin schiet. Een tuinpomp lijkt enorm veel op een sproeier, maar het kost een stuk minder moeite om het water ook echt te besproeien. Eén druk op de knop en de kopjes komen omhoog vanuit het gras en beginnen rond te draaien. Ideaal voor in de zomer, zodat het gras gelijkmatig water krijgt en zo voldoende water binnen krijgt.

Je tuin ligt er elk seizoen prachtig bij

Je kunt dus op elk moment de sproeier aanzetten, zonder dat je daadwerkelijk een slang moet aansluiten aan de kraan en de sproeier ook letterlijk neer moet zetten in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld ook de kopjes omhoog laten komen wanneer je op vakantie bent en misschien wel aan de andere kant van de wereld zit. Daarnaast haalt de tuinpomp zelf water op van leidingwater, putwater of vijverwater. Je hoeft dus niet continu de kraan uit of aan te zetten, maar dit doet de tuinpomp zelf. Dus wil jij ook graag dat je gras mooi groen blijft en je in de zomer kan genieten van je gazon? Dan weet je wat je moet doen.