Een keuken in uniforme stijl

Hou je van een landelijke sfeer of kies je voor een industriële keuken? Met de kastjes en de kleuren van de wandtegels, kun je al voor een groot deel je eigen smaak in de inrichting laten terugkomen. De keukenapparatuur die je vervolgens daarbij uitzoekt, benadrukken dit nog extra. Volgens flambregts combineer je een rvs-afzuigkap met een zilverkleurige koelkastdeur voor een modern accent. Wil je liever een warme sfeer, dan staat een koperen afzuigkap weer heel mooi bij houten kastdeurtjes, waarbij je de vaatwasser achter het paneel van een kastdeurtje zet. Voor de kookplaat kies je voor een stijl die overeenkomt met de kleur van de afzuiging of de handgreep van de oven. Kies daar pannen bij in dezelfde stijl, zoals bijvoorbeeld van zwart gegoten aluminium of van spiegelend roestvrij staal.

De juiste apparatuur voor optimaal kookplezier

Omdat je dagelijks in de keuken staat is het belangrijk dat je een keuken hebt waar je je prettig voelt. Zeker als je graag kookt is een goede kookplaat belangrijk. Kies daarom voor de kookplaat die het beste bij je past. Dat kan een gasfornuis zijn, met vier pitten of een luxere uitvoering met bijvoorbeeld vijf pitten. Bij dit model heb je extra ruimte voor grotere pannen. Maar je kunt ook een wok op de extra pit kwijt. Heb je liever een elektrische kookplaat, dan zijn hierin ook verschillende mogelijkheden. Inductie is bijvoorbeeld een energiezuinige manier van koken. Het opwarmingsproces gaat sneller dan bij gas. Let er wel op dat je pannen voor deze manier van koken geschikt moeten zijn. Pannen moeten een metaal in de bodem hebben dat een magnetiserend effect heeft. Heb je voorheen op gas gekookt, dan is het raadzaam nieuwe pannen te kopen, omdat de bodem van de pannen door het gas wat vervormd kan zijn. Hierdoor maakt de bodem geen volledig contact meer met de inductieplaat.

Keukenaccessoires als finishing touch

Om de keuken helemaal compleet te maken, kies je voor passende keukenaccessoires. Denk hierbij aan handige keukenhulpjes als snijplanken, mengkommen en mooi keukentextiel. Je kunt de mooiste accessoires krijgen, die passen bij de stijl van je nieuwe keuken. Ook op het gebied van pannen heb je heel veel keuze. Pannen met een glazen deksel geven je onder het koken al een voorproefje van hoe het gerecht eruit gaat zien als het gaar is. En een hapjespan is niet alleen onmisbaar als je van koken houdt, door de leuke ontwerpen en kleuren heb je ook nog eens een blikvanger in je keuken staan. En dan is het geen enkel probleem als het gerecht een paar uur staat te sudderen, want het is helemaal in stijl met je nieuwe keuken.